ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΡΩΤΑ
Δ/νση: Μυστράς 231 00
email:spartanetwork2020@gmail.com

Μυστράς 24.02.23


   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης θα βρεθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, η ταξιδιωτική εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» που προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ3, για να παρουσιάσουν τους ανθρώπους που το κατοικούν, τις ζωές τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Με φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ, συγκίνηση και μια σύγχρονη τηλεοπτική γλώσσα, θα ανιχνεύσουν και θα καταγράψουν τη σχέση του παλιού με το νέο, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τα τραγούδια και τα γλέντια, τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν κάτοικοι του χωριού που ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα, ντόπιοι καλλιτέχνες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων και θα προβληθεί η αρχιτεκτονική, η ιστορία, διάφορα ήθη και έθιμα καθώς και τα καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Επίσης θα υπάρχει τραπέζι με τοπικά εδέσματα μαγειρεμένα από γυναίκες του χωριού , τα οποία θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και στους επισκέπτες.

Τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» πραγματοποιούνται με την Συνεργασία του Δήμου Σπάρτης , του Δικτύου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων, και κατοίκων του Ξηροκαμπίου.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» τη Δευτέρα 27/2/2023 και ώρα 11:00 π.μ να έρθουν στην πλατεία του Ξηροκαμπίου! Η συμμετοχή σας θα συμβάλει στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της εκπομπής που θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του "ΔΙΚΤΥΟΥ SPARTA"